Loading...
Japan2018-12-05T13:42:45+00:00

Project Description

Begeleide groepsrondreis Japan 2019

Een prachtige 12-daagse groepsrondreis door het indrukwekkende Japan.

Japan is het land van de verrassingen, tegenstellingen en superlatieven. Hypermoderne steden en treinen worden afgewisseld door schilderachtige dorpjes, prachtige tempels en harmonieuze tuinen. De kersenbloesem is er wonderschoon, de sushi overheerlijk en de geisha’s intrigerend. Het Land van de Rijzende Zon overtreft dan ook alle verwachtingen. Gaat u samen met ons mee op ontdekkingsreis?

Gedurende uw gehele reis zal reisbegeleiding aanwezig zijn voor het beantwoorden van uw vragen. Al voor vertrek wordt u voorzien van uitgebreide informatie. Wij regelen vervoer vanaf een opstapplaats bij u in de buurt en uw volledige incheck.

Fijne reis!

Dag 1: woensdag 4 september: Amsterdam – Osaka
Vandaag wordt u opgehaald vanaf uw opstapplaats in Limburg en vertrekken we gezamenlijk richting Amsterdam Schiphol voor onze vlucht om 14.40 uur naar Japan. De reis gaat beginnen en samen met u hopen we een onvergetelijke reis te mogen maken. Bij aankomst wordt de incheck voor u verzorgd.Dag 2: donderdag 5 september: aankomst Osaka
Na aankomst om 08.45 uur op de luchthaven van Osaka volgt de transfer per bus naar Hotel Elsereine waar u vannacht verblijft. De check-in is in de loop van de middag. Wel kunt u uw bagage alvast afgeven en volgt de eerste kennismaking met de stad. U verplaatst zich tijdens de reis per openbaar vervoer, dat in Japan uitstekend is. U krijgt daartoe de benodigde passen.

Osaka, de tweede stad van Japan, is een levendige moderne stad. De bekendste culturele attractie is het Osaka-kasteel, dat u vandaag dan ook bezoekt. Maar Osaka biedt u vooral na zonsondergang een fantastische introductie voor uw Japan-reis. De vele restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden brengen de stad helemaal tot leven. Het middelpunt hiervan is de wijk Dotonbori, met de gelijknamige straat en rivier, waar het culinaire hart van de stad zich bevindt.

Dag 3: vrijdag 6 september: Osaka – Mount Koya
Vanochtend geeft u uw koffer af voor separaat transport naar Kyoto. U reist vandaag dus met een overnachtingstasje.

U bereikt Mount Koya met diverse vervoersmiddelen, waaronder een funiculaire. Het is een mooie reis; gaandeweg komt er steeds meer reliëf in het landschap. Een groter contrast met Osaka is bijna niet te bedenken… Dansende lichtjes en neon uithangborden maken plaats voor de spirituele omgeving van het kloosterdorp Mount Koya. Koya-san, zoals deze heilige berg in Japan liefkozend wordt genoemd, is een pelgrimsoord met tempels en kloosters. De overnachting is in de Hojo-in Temple (Japanse stijl – futons), waar u letterlijk en figuurlijk proeft van de Japanse levensstijl en cultuur.

Het diner in het hotel is vanavond inbegrepen. Aan het eind van de dag neemt u een kijkje op de bijzondere begraafplaats. (O, D)Dag 4: zaterdag 7 september: Mount Koya – Kyoto
Uniek is de mogelijkheid om nog vóór het ochtendgloren een tempelceremonie mee te maken. Na het ontbijt checkt u uit en gaat u op weg naar Kyoto.

Kyoto, een voormalige hoofdstad van Japan, biedt een overvloed aan culturele topattracties. U bevindt zich hier in het kloppende hart van traditioneel Japan. Er staat u een verblijf vol superlatieven te wachten. In en om de directe omgeving van de stad vindt u schitterende tuinen, ruim 2000 tempels en schrijnen, klassieke theehuizen en de mysterieuze geisha-wijk. Een bijzonder veelzijdige en gezellige stad!

Voor de komende 3 nachten neemt u uw intrek in het Kyoto Tower Hotel. (O)

Dag 5: zondag 8 september: Kyoto
Vandaag maakt u kennis met Kyoto tijdens een stadsexcursie, deels te voet, deels per metro. U bezoekt de beroemde ‘Gouden Tempel’ Kinkakuji en het Nijo-kasteel. Vanmiddag wandelt u door de bijzonder Gion-wijk, het hart van de Maiko-cultuur. Hier zijn vele huizen waar een zogenaamde ‘Maiko-moeder’ een of meerdere Geisha’s in opleiding (Maiko) in de kost heeft en begeleidt. De wijk heeft een bijzonder serene sfeer. In een van deze huizen gaat u op bezoek voor een ontmoeting met een Maiko, onder het genot van een kopje typisch Japanse thee. (O)

Dag 6: maandag 9 september: Kyoto
Om alles weer eens vanuit een volledig ander perspectief te bekijken stapt u vanochtend op de fiets voor een fietsexcursie door de omgeving. Een van de bestemmingen is de bijzondere Fushimiinari heiligdom ten zuiden van de stad, waar duizenden rode Torii poorten achter elkaar staan waar doorheen gewandeld kan worden. De paden en treden leiden naar de 233 meter hoge en heilige Mount Inari die erachter ligt. Het is een van de vele heiligdommen die geweid zijn aan de Inari, de god van de rijst. Ook neemt u een kijkje in het mooie park rondom het keizerlijke paleis.

De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag 7: dinsdag 10 september: Kyoto – Hakone
Vanochtend geeft u uw koffer weer af bij de receptie van het hotel voor het separate bagagevervoer naar Tokyo. Voor het verblijf in Hakone neemt u dus weer een overnachtingstasje mee.

Per razendsnelle ‘Bullet Train’ (Shinkansen) trein bereikt u Odawara Station waarvandaan u met lokaal vervoer naar het Hakone Resorpia Hotel gaat waar u 2 nachten verblijft. In deze ryokan (Westers/Japanse stijl) is het diner inbegrepen.
Hakone National Park is vooral bekend vanwege de vele warmwaterbronnen. Als gevolg daarvan zijn er in de omgeving veel ‘onsens’, accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden. De belangrijkste toeristische functie van Hakone is wellicht dat het een uitvalsbasis is voor een bezoek aan Mount Fuji. (O, D)Dag 8: woensdag 11 september: Hakone
U heeft een Hakone Free Pass tot uw beschikking, waarmee u het park en de omgeving uitgebreid kunt verkennen onder begeleiding van de reisleider. U kunt de kleine dorpjes in de buurt bezoeken met de bus, een boottocht maken over het Ashi-meer, een rit maken met een funiculaire en zelfs de omgeving bekijken vanuit een van de langste kabelbanen in Japan. De iconische Mount Fuji torent bij helder weer regelmatig boven de omgeving uit. (O, D)

Dag 9: donderdag 12 september: Hakone – Tokyo
U gaat vanochtend weer terug naar het Odawara Station en stapt hier op de trein naar Tokyo.

Tokyo is een unieke, Japanse versie van een 21-eeuwse metropool. De tegenstellingen binnen deze ruim 12 miljoen inwoners tellende hoofdstad zijn enorm: het is een bruisende, drukke stad waarin vele traditionele, rustige parkjes en tempels schuilen. Moderne wolkenkrabbers worden afgewisseld met authentieke winkeltjes en lokale eetstalletjes. Alle 23 stadswijken zijn gemakkelijk te bereiken met de metro, welke ook weer aansluit op vele treinlijnen in de omgeving.

Ginza is de bekendste wijk van de stad vanwege de ongekende hoeveelheid mogelijkheden om te shoppen. De wijk telt ook vele kunstgaleries en eetgelegenheden. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Keizerlijke Paleis, waarvan alleen de bijzonder fraai aangelegde tuinen het gehele jaar voor het publiek zijn opengesteld.

Akasaka en Roppongi liggen ten zuidwesten van de wijk Ginza. Hier vindt u een flink aantal aantrekkelijk geprijsde restaurants. Roppongi is ‘the place to be’ voor wie het uitgaansleven van Tokyo wilt ontdekken. Er zijn talloze restaurants en clubs, in allerlei soorten en maten. Roppongi herbergt ook de Tokyo Tower.

Akihabara ligt ten noorden van Ginza. Nergens in de wereld treft u zoveel media- en elektronicawinkels bij elkaar!
Grenzend aan Akihabara treft u Ueno en Asakusa, waar u nog een glimp kunt opvangen van het traditionele Japan. De grootste attractie van Ueno is de gelijknamige heuvel met in het omringende park de hoogste concentratie van musea en galeries in heel Japan.

Ten oosten van Akihabara ligt de veelzijdige wijk Shinjuku, ook aantrekkelijk voor wie kort in Tokyo verblijft. U vindt hier broederlijk naast elkaar kwaliteitswarenhuizen, eetstalletjes, uitstekende restaurants, schreeuwende neonreclames, serene tempels en trendy clubs.

Ten zuiden van Shinjuku ligt Shibuya waar vooral veel jongeren zich thuis voelen. Het is een leuke wijk om te wandelen en er zijn tal van uitstekende warenhuizen, muziekwinkels en restaurants.

U verblijft de laatste 3 nachten van de reis in het Moxy Hotel Tokyo Kinshicho. (O)

Dag 10: vrijdag 13 september: Tokyo
Vandaag staat een eerste kennismaking met de stad op het programma. U zet vanochtend eerst koers naar de wijk Shibuya. Daar is al erg veel te zien, zoals de mooie Meiji Shinto Shrine (dat zich in een lommerrijke omgeving begint), de waanzinnige Shibuya Crossing (een vijfsprong waar alle voetgangerslichten tegelijk op groen springen en er duizenden mensen in een soort georganiseerde chaos tegelijkertijd zich de weg op begeven).

Op één van de hoeken van dit kruispunt staat ook een standbeeld van de hond Hachiko uit de beroemde film (naar waargebeurd verhaal: ‘Hachi, a Dog’s Tale’ uit 2009 met Richard Gere) en de hippe Takeshita Street (waar met allerlei ongewone zaken gevulde ‘crepes’ worden verkocht en waar vooral de jeugd van Tokyo zich ophoudt en winkelt).

Om weer van de stadse drukte te bekomen gaat u vanmiddag naar de Imperial Palace Gardens. Deze tuinen omgeven het Koninklijk Paleis en bevinden zich op de plek van het oorspronkelijke verdedigingswerk van het paleis. Van de betreffende gebouwen in het verdedigingswerk is niets meer over. Wel zijn er nog delen van de slotgracht, poorten, muren en wachthuisjes te zien. (O)

Dag 11: zaterdag 14 september: Tokyo
Nog een dag in deze stad; want gezien de omvang is dat wel nodig… U neemt vanochtend eerst een kijkje bij Roppongi Hills en vervolgens in de wijk Akihabara, ook wel ‘geek & nerd wijk’ genoemd. Hier zijn een ongelooflijk aantal media- en elektronicazaken maar ook heel veel winkels die onnoemelijk veel gadgets verkopen die met computers, games en (Japanse) cartoons te maken hebben. Pokémon is hiervan een duidelijk voorbeeld…

Dan gaat u naar de Boeddhistische Sensoji Temple in de wijk Asakusa. De tempel dateert uit het jaar 645 en is daarmee de oudste tempel van de stad.
Verder bezoekt u vandaag de Tokyo Skytree, de televisietoren, tevens hoogste gebouw van Japan met een hoogte van 634 meter. Aan de voet van de toren is een groot winkelcentrum, aquarium, planetarium, restaurants en kantoren. Entree naar het Observation Deck (450 meter) is inbegrepen. (O)

Dag 12: zondag 15 september: Tokyo – Amsterdam
Transfer per bus naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam per KLM. Eenmaal in Amsterdam wordt u per touringcar naar uw uitstapplaats gebracht. (O)

(O = ontbijt, D = diner)

Tijdens de 12-daagse groepsrondreis door Japan verblijft u:

 • 7 overnachtingen in genoemde, middenklasse hotels, op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in genoemde ryokans, op basis van halfpension

Wat is een ryokan?
Een ryokan is een familiehotel of pension, geheel in Japanse stijl. Overnachten in een ryokan is een absolute aanrader! Het is namelijk dé manier om de Japanse tradities en gastvrijheid te ervaren.

Bij binnenkomst trekt u uw schoenen uit en loopt u op pantoffels of op blote voeten. Het is gebruikelijk dat u een ‘yukata’ (soort kimono) draagt tijdens uw verblijf. In de ryokan staat een laag tafeltje en slaapt u mogelijk op dunne matrassen, futons genaamd.

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam-Osaka en Tokyo-Amsterdam per KLM in Economy Class
 • Luchthaven- en veiligheidsbelastingen, brandstofheffing
 • Eén stuk ruimbagage (23 kg) en één stuk handbagage (10 kg) op de vluchten
 • Transfer luchthaven-hotel in Osaka per bus, onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids
 • Transfer hotel-luchthaven in Tokyo per bus, onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids
 • Limburgse reisbegeleiding gedurende de gehele reis in Japan
 • 7 overnachtingen in genoemde, middenklasse hotels, op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in genoemde ryokans, op basis van halfpension
 • Separaat bagagevervoer van het hotel in Osaka naar het hotel in Kyoto en van het hotel in Kyoto naar het hotel in Tokyo
 • Shinkansen (bullet train): Kyoto-Odawara en Odawara-Tokyo, inclusief stoelreserveringen
 • Lokale trein Osaka-Mount Koya v.v.
 • Lokale trein Osaka-Kyoto
 • 1 dag Mount Koya free pass voor lokaal vervoer
 • 2 dagen Kyoto free pass voor lokaal vervoer
 • 2 dagen Hakone free pass (geeft toegang tot lokaal vervoer in het Hakone gebied alsook boottocht en kabelbaan)
 • 2 dagen Tokyo free pass voor lokaal vervoer
 • Bezoek Osaka-kasteel op dag 1
 • Stadsexcursie Kyoto op dag 5, inclusief bezoek aan de ‘Gouden Tempel’ Kinkakuji, het Nijo-kasteel en een ontmoeting met een Maiko in een huis in de Gion-wijk
 • Fietsexcursie Kyoto op dag 9, inclusief fietshuur en bezoek aan Fushimiinari heiligdom en het park rondom het keizerlijke paleis
 • Stadsexcursie Tokyo op dag 10, inclusief bezoek Imperial Palace Gardens en Tokyo Tower Observation Deck
 • Stadsexcursie Tokyo op dag 11, inclusief bezoek Sensoji Temple en Skytree Tower (niveau 450)
 • Lokale belastingen
 • Uitgebreide reisbescheiden

Niet inbegrepen:

 • 1-persoonskamer toeslag
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Eigen uitgaven o.a. facultatieve excursies, fooien, etc.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. toekomstige brandstoftoeslagen op de vliegreis

Documenten
Voor een reis naar Japan dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is en over minstens één lege pagina beschikt.

Vaccinaties
Voor een bezoek aan Japan worden vaccinaties aanbevolen. Het is erg belangrijk om u goed voor te laten lichten over de gezondheidsrisico’s van uw reisbestemming en eventueel benodigde reisvaccinaties.

Vreemde valuta
De munteenheid van Japan is de Japanse yen. Het is sterk aan te raden om voldoende contant geld mee te nemen. GWK Travelex is dé specialist in vreemde valuta. Via deze link is het mogelijk om vreemde valuta te bestellen. Met 51 locaties, voornamelijk op de grotere NS stations en op Amsterdam Schiphol, kunt u zelf kiezen waar u de online bestelling ophaalt.

Vroegboekactie: betaal tijdelijk geen administratiekosten!

2-persoonskamer

3649,-per persoon

2-persoonskamer voor alleengebruik

4109,-per persoon
4 t/m 15 september ’19

Waarom een begeleide reis?

 • Ervaren Nederlandse reisbegeleiding

 • Vervoer vanaf opstapplaatsen bij u in de buurt

 • Verzorgde incheck

 • Besloten excursies op maat o.l.v. gediplomeerde gidsen

 • Besloten reisgezelschap bij u uit de buurt

Limburgse reisbegeleiding
Limburgse reisbegeleiding
Gaat u voor het eerst op cruise? Of reist u alleen en vindt u het prettig dat u voor vragen bij Limburgse begeleiding terecht kunt? Dan bieden onze begeleide reizen zeker uitkomst!
Busreis inclusief
Busreis inclusief
Vervoer van en naar de (lucht)haven is bij ons inbegrepen. U vertrekt vanaf één van de opstapplaatsen in Limburg en wordt per luxe touringcar naar het startpunt van uw reis gebracht.
Onbezorgd op reis
Onbezorgd op reis
Onze reisbegeleiding staat de gehele reis voor u klaar. Voorafgaand aan de reis zorgen wij dat alle reisdocumenten gereed zijn. Er blijft nog één ding voor u over: onbezorgd genieten!
Limburgs gezelschap
Limburgs gezelschap
Nagenoeg alle reizigers zullen uit Limburg komen. Met dit besloten reisgezelschap zullen er gezamenlijke diners en excursies georganiseerd worden. Uiteraard zonder verplichtingen!

Reist u met ons mee? 

Neem snel contact met ons op!

Contact