Bus excursiereis Frankrijk & Lourdes

In 2023 is het tijd voor onze bus excursiereis Frankrijk en Lourdes 🤩 Tijdens deze unieke 8-daagse reis ontdekt u de highlights van Lourdes en maakt u kennis met de adembenemende omgeving van dit mooie stukje Zuid-Frankrijk. 

We reizen per luxe touringcar vanaf Maastricht of Weert richting Zuid-Frankrijk. Op zowel de heen- als terugreis overnachtingen we in Hotel Alexia *** o.b.v. halfpension. In Lourdes verblijven we 5 nachten in Hotel Saint-Georges *** o.b.v. volpension. Naast de highlights van Lourdes, hebben we ruime tijd om de omgeving te verkennen. Zo reizen we per bus naar Gavarnie, Pau, Cave de Gan & Jurancon en Col du Tourmalet. Deze reis draait naast Lourdes om cultuur, natuur en de gezelligheid van onze groep Limburgse reisgenoten. Reist u met ons mee?

Vrijdag 19 mei

Vandaag gaat onze prachtige 8-daagse Frankrijk en Lourdes reis van start! Per luxe touringcar reizen we naar het Zuiden. U kunt opstappen in Maastricht en Weert. In de namiddag bereiken we La Souterraine, waar we gezamenlijk dineren en overnachten in Hotel Alexia ***.

Zaterdag 20 mei

Na een heerlijk ontbijt rijden we door naar onze bestemming: Lourdes. We verblijven 5 nachten in hotel Saint-Georges *** In de namiddag ontmoeten we onze lokale gids in het hotel. We volgen een mis in een privé kapel, bezoeken de Heilige grot en onze gids brengt ons naar café “Le Roi Albert”. ’s Avonds dineren we gezamenlijk in ons hotel.

Zondag 21 mei

Na het ontbijt neemt onze gids ons mee op pad voor een bezoek aan de ondergrondse basiliek (PIE X) om de internationale mis bij te wonen. In de middag vervolgen we onze reis per bus richting Gavarnie, een prachtig dorpje in de Pyreneeën. Aan het einde van de dag worden we teruggebracht naar Lourdes en dineren we gezamenlijk in ons hotel.

Maandag 22 mei

Vandaag bezoeken we samen met onze gids de stad Lourdes (Heiligdommen, Moulin de Boly, Paternal House of Bernadetta + Cachot). In de middag reizen we per bus naar Pau en bezoeken we het kasteel van Pau. Aan het einde van de dag keren we terug naar Lourdes en dineren we samen in ons hotel.

Dinsdag 23 mei

Deze ochtend volgen we een mis in de Grot van Lourdes. ’s Middags vertrekken we onder begeleiding van onze gids per bus naar Cave de Gan en Jurancon voor een bezoek aan de grot en een wijnproeverij. Na afloop worden we teruggebracht naar ons hotel voor een gezamenlijk diner.

Woensdag 24 mei

Vandaag vertrekken we samen met onze gids per bus naar Col du Tourmalet, een van de bekendste bergen in het departement Hautes-Pyrénées. Aan het einde van de dag worden teruggebracht naar Lourdes en dineren we gezamenlijk in ons hotel.

Donderdag 25 mei

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van deze mooie omgeving en om aan onze terugreis te beginnen. Op de terugreis stoppen we wederom in La Souterraine voor een afscheidsdiner en overnachting in Hotel Alexia ***.

Vrijdag 26 mei

Na een laatste ontbijt rijdt onze chauffeur ons terug naar Limburg en brengt u naar uw opstapplaats. Een prachtige week, vol nieuwe herinneringen!

Op zowel de heen- als terugreis overnachten we in La Souterraine, Hotel Alexia ***.  Het biedt accommodatie met airconditioning en een buitenzwembad in een landschapstuin. Elke kamer in Hotel La Souterraine Alexia is uitgerust met een flatscreen-tv met satellietzenders en gratis WiFi. De kamers hebben een individueel thema en een eigentijdse inrichting.

In Lourdes verblijven we 5 nachten in Hotel Saint-Georges ***. Dit hotel staat aan de oever van de rivier de Gave, midden in Lourdes. Vanuit het restaurant hebt u een panoramisch uitzicht op de rivier. De kamers zijn uitgerust met satelliettelevisie en WiFi. Sommige kamers hebben uitzicht op de bergen en de rivier. Elke kamer heeft een eigen badkamer met haardroger. In het restaurant van Hôtel Saint Georges worden lokale, seizoensgebonden producten geserveerd. In de pianobar kunt u genieten van een drankje. Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes ligt op loopafstand.

Inbegrepen:

 • 8-daagse bus excursiereis
 • Vervoer per luxe touringcar vanaf Maastricht of Weert
 • 2 overnachtingen in hotel Alexia *** o.b.v. halfpension
 • 5 overnachtingen in hotel Saint-Georges *** in Lourdes o.b.v. volpension
 • Begeleiding Limburgse chauffeur
 • Excursies o.l.v. lokale gids

Niet inbegrepen:

 • Diverse entreegelden €22,-
 • Toeristenbelasting €9,10
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige boekingskosten
 • Eenmalige bijdrage calamiteitenfonds à €2,50
 • SGR bijdrage van €5,00 per persoon

* Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Minimum aantal deelnemers vereist. 

2-persoonskamer v.a.

€ 795,-
 • per persoon

1-persoonskamer v.a.

€ 1050,-
 • per persoon
✓ Cultuur en natuur
19 t/m 26 mei 2023

Bus excursiereis Frankrijk & Lourdes. Waarom?

 • Volledig verzorgd

 • Vervoer vanaf opstapplaatsen bij u in de buurt

 • Inclusief reisbegeleiding

 • Prachtige excursies

 • Highlights Lourdes

 • Limburgse reisgenoten

Limburgse reisbegeleiding
Limburgse reisbegeleiding
Gaat u voor het eerst op cruise? Of reist u alleen en vindt u het prettig dat u voor vragen bij Limburgse begeleiding terecht kunt? Dan bieden onze begeleide reizen zeker uitkomst!
Busreis inclusief
Busreis inclusief
Vervoer van en naar de (lucht)haven is bij ons inbegrepen. U vertrekt vanaf één van de opstapplaatsen in Limburg en wordt per luxe touringcar naar het startpunt van uw reis gebracht.
Onbezorgd op reis
Onbezorgd op reis
Onze reisbegeleiding staat de gehele reis voor u klaar. Voorafgaand aan de reis zorgen wij dat alle reisdocumenten gereed zijn. Er blijft nog één ding voor u over: onbezorgd genieten!
Limburgs gezelschap
Limburgs gezelschap
Nagenoeg alle reizigers zullen uit Limburg komen. Met dit besloten reisgezelschap zullen er gezamenlijke diners en excursies georganiseerd worden. Uiteraard zonder verplichtingen!

Reist u met ons mee? 

Neem snel contact met ons op!

Contact